De Polder

  omgeving
Omgeving Bed and Breakfast De Polder

is gelegen in het rustige Zeeuws-Vlaanderen en is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Of dat nu te voet is, met de fiets, skeelers, auto of motor. Bed and Breakfast De Polder is het startpunt voor een actieve onderneming of het rustpunt na een geslaagde dag.

Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen, het meest Bourgondische gedeelte van Zeeland, biedt alles! Zee, strand, rust, ruimte, natuur, pittoreske plaatsjes en een stoer vissersdorp.

Op steenworp afstand ligt Vlaanderen met de prachtige steden Brugge, Gent, Knokke, Antwerpen, enz. Het natuurreservaat 't Zwin mogen we niet vergeten en "even naar de overkant"? Geen probleem via de Westerscheldetunnel of met de fiets of te voet met het veer van Breskens naar Vlissingen. Ook op culinair gebied is Zeeuws-Vlaanderen een goede keus.

U kunt in West Zeeuws-Vlaanderen verschillende sterrenrestaurants vinden, zoals “De Kromme Watergang” in Slijkplaat, “Spetters” in Breskens en “la Trinité” in Sluis. Maar ook voor een goede steak of Vlaamse frieten of mosselen bent u in ons “landje apart” op de juiste plaats.

Hieronder vindt u enkele van de vele bezienswaardigheden in de omgeving:

IJzendijke - molen

IJzendijke (2 km)
Op het marktplein van IJzendijke vindt u enkele monumentale panden waaronder museum: “het Bolwerk”. Dit museum richt zich op de krijgsgeschiedenis en vestingbouwkunde in West Zeeuws-Vlaanderen. In 1604 verdreven de troepen van prins Maurits de Spanjaarden uit hun onneembare vesting Ysendijck. Een bronzen beeld van Maurits is te vinden op het marktplein.
Ieder jaar in de maand juli heeft IJzendijke “haar” folkloristische dag. Naast oude ambachten kunt u ringsteken te paard (en sjees) bekijken.

Breskens vissershaven Breskens (10 km)
Het stoere vissersdorp Breskens heeft recent een metamorfose ondergaan. Er is een looplijn gerealiseerd en wie deze volgt komt via het Spuiplein met zijn vele terrasjes en restaurants langs de handels-, vissers- en jachthaven. Breskens heeft in de maanden juli en augustus “dolle woensdagen” waarop verschillende activiteiten georganiseerd worden. Ieder jaar staat het 2e weekend van augustus in het teken van de “visserijfeesten”. Het “visserijmuseum” is een bezoek waard. In 2010 bestaat Breskens 500 jaar wat vele activiteiten met zich meebrengt. Verder is er tussen Breskens en Cadzand-bad een overvloed aan strand.

Groede Slijkstraat (museum straatje het Vlaemsche Erfgoed) Groede (14 km)
Schilderachtig zeggen ze over Groede. Dat Groede pittoresk is en de rijke historie zichtbaar blijft, dankt Groede vooral aan de eerbied die de inwoners altijd voor hun dorp hebben gehad. Het dorp is grotendeels ongeschonden door de 2e wereldoorlog gekomen omdat het een Rode Kruis-dorp was en de neutraliteitsstatus door de strijdende partijen werd gerespecteerd. In Groede vindt u het museumstraatje “Het Vlaamsche Erfgoed”. Daar ziet u hoe het leven er in Zeeuws-Vlaanderen er een eeuw geleden uitzag. U ziet er hoe vakmensen, zoals de bakker, de smid en de timmerman, rond die tijd hun beroep uitoefenden. Op de markt vindt u de 3 Koningen waar ‘Groesn’ gebrouwen wordt.

Sluis (Markt - Jantje van Sluis)Sluis (18 km)
De vestingstad Sluis biedt 7 dagen per week een variëteit aan horeca, detailhandel, cultuur en gezelligheid. Wanneer u Sluis bezoekt kunt u het best beginnen op de 14e-eeuwse toren van het stadhuis, het enige belfort van Nederland. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het West Zeeuws-Vlaamse landschap. Vlakbij Sluis vindt u Sint Anna ter Muiden. Het rustieke plein met fraaie historische panden achter leilindes is Zeelands eerste beschermde stadsgezicht. Opvallend is de 17e-eeuwse kerk met markante toren uit de 14e eeuw.

strand Cadzand
Strand (10 km)
B&B de Polder is gelegen midden in de polder. De Zeeuws-Vlaamse kust met uitgestrekte stranden ligt op ongeveer 10 kilometer en is goed bereikbaar op de fiets en met de auto. Langs de gehele kustlijn zijn diverse strandpaviljoens te vinden.

Fietsen
In de omgeving van B&B de Polder zijn vele fietsroutes met eigen thema’s. Zo is er o.a. een route langs de Staats-Spaanse linie. Museum “het Bolwerk” in IJzendijke heeft regelmatig begeleide fietstochten langs deze linie.
 
De grens over naar Vlaanderen
   
Brugge - rondvaart Brugge (35 km)
Als je de binnenstad van de stad ziet, begrijp je waarom Brugge een ware toeristische attractie is. Het hele historische centrum staat nog overeind! Het bestaat uit kerken, monumentale panden en kleine en grote pleinen. Ook mooi: de diverse toegangspoorten rondom het oude centrum. En dan zijn er nog de reien, het Belgische woord voor grachten. Door de hele stad kun je er langs wandelen en op terrasjes zitten. Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Brugge is een goede stad voor een dagtrip. Vanuit Bed and Breakfast De Polder ben je er met de auto in 45 minuten.

Gent Gent (35 km)
Gent heeft een compact, historisch centrum met gildenhuizen, kerken, kathedralen, een middeleeuws kasteel en prachtige grachten. Een relaxte, studentikoze stad met oude en hippe cafés én veel restaurants. In het autovrije centrum kun je heerlijk shoppen. De absolute topattractie van Gent is de beroemde torenrij. Een wandeling door het centrum van Gent is een wandeling door de tijd. Je komt gebouwen tegen van de veertiende eeuw tot nu. Wat de stad verder bijzonder maakt, is de positieve sfeer die er hangt. Aan de Graslei, de mooiste straat van Gent in de oude, middeleeuwse haven, zitten mensen met een flesje wijn of een blikje bier in het zonnetje! Gent is vanuit Bed and Breakfast De Polder met de auto in 50 minuten te bereiken.
   

Voor wie na het bezoeken van deze steden niet genoeg van Vlaanderen kan krijgen, Antwerpen is in ongeveer een uur te bereiken, Knokke in 35 minuten, Oostende (90 minuten) en Lille (Rijsel) bereikt u in ongeveer iets meer dan een uur.

Vraag in Bed and Breakfast De Polder naar meer informatie over bezienswaardigheden van (West) Zeeuws-Vlaanderen en de Vlaamse steden.

 
Tot slot Bed and Breakfast De Polder, vlakbij IJzendijke, en het gehucht “Turkeye”, zoals het er in de zomer uit kan zien, afhankelijk van wat de landbouwer heeft gezaaid. Dit alles in een omgeving van rust, ruimte, natuur en cultuur. Waar in de lente de fruitbomen in bloesem staan en waar het ruisen van de populieren op de dijk op een zonnige zomerdag u de ultieme rust bezorgen. Een uitstekende locatie van waaruit u Zeeland en Vlaanderen kunt ontdekken.

landschap bij BnB De Polder IJzendijke

B & B De Polder
Oudemansdijk 6
4515 RM IJzendijke

Tel +31 (0) 117 302259
of +31 (0) 6 11281277
   
Bezoek ons
MJ-Webdesign / Zeeland